06 - 34 92 74 51 info@misspennywise.nl

Over jou

droom - commitment - anders

Over jou

Aangenaam! Marielle Crommentuyn, moeder van 2 jongemannen en single. Budget coach, recruiter, inspirator, collega, ondernemer, vriendin, blogger en nog een heleboel ander dingen! Een echte ‘slashy’! Ik doe verschillende dingen, om er mijn veelzijdigheid in kwijt te kunnen, maar ook om al mijn ervaring op verschillende fronten te laten bijdragen. Bijdragen aan mijn eigen leven, maar ook aan dat van jou als je daar behoefte aan hebt.

Typisch Marielle….

  • kies je voor je vrijheid
  • word je regisseur van je eigen portemonnee
  • leer je denken in mogelijkheden
  • maak je je dromen waar

Jouw droom

Ongeveer drie jaar geleden heb ik mezelf uitgedaagd om slimmer met mijn financiën om te gaan. Ik had de droom om samen met mijn kinderen een vakantie op het water door te brengen. En voordat ik het wist had ik een kajuitje gekocht waarop we konden rondvaren op de Friese Meren en waar we met zijn drieën plus hond op konden slapen. Gekocht van mijn vakantiegeld, om het vervolgens na mijn vakantie weer met een beetje winst te verkopen! We hadden een geweldige zomer, niet alleen met de kinderen, maar ook met vriendinnen waarmee ik leuke weekenden op het water doorbracht.

Herken je dit?

Ons bootje, genaamd ‘t Geluk’ heeft me zoveel meer opgeleverd dan alleen maar een mooie zomervakantie. Ik heb dingen gedaan die ik nog nooit eerder had gedaan: met een trailer gereden, met een bootje door drukke sluizen gevaren, aan- en afmeren, voor bruggetjes stilliggen, overnacht op afgelegen plekken. Dit hele avontuur met ons ‘Gelukje’ heeft me enorm veel energie, plezier en zelfvertrouwen opgeleverd: Onbetaalbaar!

Over jullie

Ha, ik had de smaak te pakken! Vervolgens ben ik gaan sparen voor een mooie reis met mijn kinderen: Samen backpacken, met als excuus mijn 50e verjaardag. Wederom heb ik gekeken naar slimme manieren om dit financieel mogelijk te maken. De grootste slimmigheid bleek het sleutelen aan mijn uitgavepatroon. Slik! Ehhhhh….. En ik heb al niet zoveel!!!! Dat was wat ik toen dacht. Nu, bijna een jaar later én met een geweldige reis door Thailand achter de rug, denk ik daar heel anders over. Ik heb mijn Money Mindset veranderd, waardoor ik deze droom heb kunnen waarmaken. Is het zo eenvoudig? Ja! Zo simpel is het.

De kracht van zacht

Maar wat was mijn Money Mindset dan? ‘Ik heb niet zoveel, dus het mag allemaal op.’ Pats! Dus het mag allemaal op? Dus? Allemaal? En dan ook nog meestal binnen 2 weken, dan duurt de rest van de maand nog best lang…. Destijds volkomen logisch, nu ook voor mezelf onnavolgbaar. Ik had namelijk niet zo weinig. Ik had wel minder dan voorheen, maar nog steeds had ik aardig wat te besteden.

Dus, zoals gezegd, om mijn droom te realiseren heb ik mijn uitgaven eens flink onder de loep genomen. Het hielp ook dat ik het eenvoudigweg aan mijn kinderen had beloofd en dat ik de tickets al had gekocht. 

En hatsekidee, wat een financiële ruimte ontstond er toen ik mezelf heb uitgedaagd om 6 maanden lang geen kleding te kopen. Want dat maakte dat ik ook ging kijken naar al mijn andere uitgaven, zoals huiselijke leukigheden, etentjes buitenshuis en boodschappen. Ik heb al mijn uitgaven gedurende 6 maanden overwogen, heroverwogen en nog eens overwogen: Heb ik dit écht nodig? En ohzo vaak was het antwoord: Nee, ik kan prima zonder! En zo konden we drie weken op avontuur door Thailand.

Droom gerealiseerd…..

Creatie-kracht

En de wereld om me heen begon zich af te vragen hoe ik dit allemaal voor elkaar kreeg. Op vakantie naar Thailand? En dat terwijl ik maar 3 dagen werk? Hoe dan? Ogenschijnlijk ging het me blijkbaar makkelijk af. Maar nee, het ging namelijk helemaal niet ‘zomaar’, het is zeker niet vanzelf gegaan. Ik heb hiervoor bewuste keuzes gemaakt, mezelf uitgedaagd en ben toegewijd en gemotiveerd aan de slag gegaan om mijn droom voor elkaar te krijgen. En het is me gelukt, met een gevoel van vrijheid en het geloof in creatie als resultaat.